друкувати


Міліція затримала браконьєрів, причетних до поранення єгера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-31 02:00:51

У Івано-Франківській області працівники міліції упродовж доби затримали двох осіб, що причетні до заподіяння вогнепального поранення єгера.

Інцидент стався пізно увечері 27 жовтня у лісовому масиві на території мисливського угіддя у Тисменицькому районі. Під час планового рейду 41-річний єгер районної громадської організації Українського товариства мисливців та рибалок разом з іншим членом УТМР в мисливському угідді зустріли двох осіб, котрі були з мисливською зброєю та ліхтарем і здійснювали незаконне полювання. Єгер з напарником відрекомендувалися і зажадали припинити браконьєрські дії. Натомість незнайомі особи агресивно відреагували на законні вимоги членів рейдової групи. Під час конфліктної ситуації один з правопорушників вистрелив у єгера, після чого обидва зловмисники втекли з місця події.

Упродовж ночі пошукові групи міліціонерів Тисменицького райвідділу та обласного управління внутрішніх справ розшукували двох браконьєрів. На світанку одного з них було затримано. 45-річния мешканець Тисменицького району визнав свою причетність до інциденту з рейдовою групою районного УТМР, однак зізнався, що стріляв не він.

Іншого зловмисника, а ним був 52-річний житель Івано-Франківська, міліціонери затримали надвечір тієї ж доби. Як повідомив начальник Тисменицького РВ УМВС в області Андрій Воробчак, за матеріалами міліції прокуратурою Тисменицького району порушено кримінальну справу. Затримані особи притягуються до кримінальної відповідальності за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 статті 350 (Погроза вбивством, заподіяння тілесних ушкоджень службовій особі, яка виконує громадський обов’язок) і ч.2 статті 15 Кримінального кодексу України (Замах на вчинення злочину, у даному разі – замах на навмисне вбивство). Чоловікові, котрий зробив прицільний постріл в єгера, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років. Зараз вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Тим часом лікарі надали необхідну допомогу пацієнтові, якого було доставлено в лікарню з непроникаючим вогнепальним пораненням в ділянці грудей і рваною раною в грудині. Життю 41-річного єгера загрози немає.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області