друкувати


Прикарпатські борці привезли медалі з юнацького чемпіонату України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-29 11:23:05

У Львові завершився чемпіонат України серед юнаків та дівчат з вільної боротьби. Змагалися спортсмени 1996-97 років народження.

Цілу низку нагород на цих змаганнях вибороли прикарпатські борці. Тренер Орест Яковина розповів кореспонденту sport.if.ua про виступ нашої команди.

Чемпіонкою у вазі 57 кг стала Христина Береза з Калуша. Дівчина тренується під керівництвом Юрія Кірілова. Ілона Волошенюк з Долини у вазі 32 кг виборола бронзову медаль (тренери Роман Семенишин та Максим Кравченко). Таку ж медаль у вазі 34 кг взяла Зоряна Слободян з Івано-Франківська, підопічна тренера Віталія Малярчука. Марія Ільчишин виборола ще одну бронзу у вазі 48 кг, представниця Коломийського району тренується під керівництвом свого батька Василя Ільчишина.

Одразу троє юних прикарпатських борців стали чемпіонами України. Золото у вазі 35 кг виборов підопічний Юрія Кірілова калушанин Віктор Лизень. Підтвердив свою майстерність Роман Гуцуляк з села Джурів, що на Снятинщині. Минулого року підопічний Івана Курилюка став чемпіоном у вазі 35 кг, а цьогоріч він був найсильнішим у вазі 42 кг. Ще одне чемпіонське звання привіз до Джурова Назар Скоропанюк (59 кг), а його земляк Роман Джелет став бронзовим призером у вазі 53 кг. Ще одну бронзу до скарбнички нашої команди додав іванофранківець Михайло Стахів (59 кг, тренери Віталій Малярчук, Орест Яковина).

На цьому чемпіонаті виступили також кілька прикарпатців, які нині представляють інші регіони України. У складі команди Львівської області Оксана Лівач стала чемпіонкою (тренери Максим Кравченко, Олег Сазонов), а Ярослав Гурський став третім (тренери Ігор Дух і Максим Кравченко). Ще один вихованець Максима Кравченка Степан Лилик представляв місто Київ і зайняв друге місце у вазі 42 кг (нині його тренує Сергій Губенюк).

Як каже Орест Яковина, далі на прикарпатських борців чекають чимало нових випробувань. У листопаді наша команда візьме участь у Кубку України в Чернігові. На початку грудня в Калуші відбудеться всеукраїнський турнір «Різдвяний фестиваль боротьби». У Білій Церкві відбудуться всеукраїнські змагання за програмою «Юний спартаківець». Кілька дівчат з Івано-Франківщини нині перебувають на тренувальних зборах та готуються до престижного міжнародного юніорського турніру, який 7 листопада почнеться в Харкові. Також вже незабаром у Дніпропетровську відбудеться міжнародний турнір «Солідарність», де також за медалі конкуруватимуть кращі юніори України та за кордону.