друкувати


У військових частинах проходять збори молодого поповнення призову "Осінь-2011"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-28 10:00:12

У військових частинах Збройних Сил України проходять збори молодого поповнення призову “Осінь-2011” по завершенню яких молоді солдати в урочистій обстановці складуть Військову присягу.

Так, на Яворівщині Львівської області, в одній з військових частин Західного оперативного командування, де командиром підполковник Олександр Грищук, молодь під керівництвом досвідчених офіцерів та сержантів старанно опановує “ази” військової науки.

– На базі нашої частини такі збори проходять вже не перший рік, – розповів заступник роти молодого поповнення з виховної роботи майор Анатолій Коваль. – Тут створені всі умови, для того якомога швидше та ефективніше підготувати юнаків до подальшої військової служби, загалом, у зборах задіяно 72 військовослужбовця. На початковому етапі, після всебічного вивчення індивідуальних соціально-психологічних якостей молодих військовослужбовців та проведення комплексу психодіагностичних заходів щодо визначення їх стресостійкості та рішучості до дій у різних ситуаціях їх було розподілено по підрозділах. Хочу сказати, що ми багато уваги звертаємо саме на психологічну адаптацію молодих воїнів до у мов служби, адже після Присяги вони служитимуть у підрозділах, в яких проходять службу солдати та сержанти різних призовів. Крім того, у цих підрозділах займаються виконанням реальних завдань: несенням внутрішньої, чергової та патрульної служб, виконанням своїх функціональних обов’язку за посадою. Відповідно, весь уклад життя військовослужбовців буде підпорядкований саме цьому, – поділився майор Анатолій Коваль.

Нещодавні призовники завдяки налагодженому навчальному процесі в частині вже засвоїли основні навички, якими повинен володіти кожен справжній солдат: впродовж збору з ними проводяться заняття зі стройової, вогневої, правової, гуманітарної підготовкам. Відмінних результатів за попередніми підсумками досягли стрілець комендантського взводу роти забезпечення солдат Олег Гайворонський, водій автомобільного взводу роти забезпечення Ігор Кішечко, лінійний наглядач вузла зв’язку Олег Зарадюк.

Незабаром навчання залишиться позаду і зі зброєю в руках на святковому плацу перед обличчям свої рідних та близьких ці юнаки урочисто присягнуть на вірність Українському народові.

А поки, щоб не осоромитись перед ними, вони наполегливо запам’ятовують текст Військової присяги та вдосконалюють стройовий вишкіл.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ