друкувати


За "чорні" металобази взялися "по-чорному"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-27 02:00:05

112 тонн металобрухту вилучили на минулому тижні івано-франківські правоохоронці, які проводили оперативно-профілактичне відпрацювання пунктів прийому металевої вторсировини і виявили суттєві недоліки в роботі такого пункту у селі Хриплин Івано-Франківської міськради.

Міліціонери підозрюють вказаний пункт у скупці викраденого комунального майна громади міста. Як повідомив днями заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу УМВС Андрій Прусак, в даний час роботу закладу призупинено, металобрухт вилучено.

Ще 470 кг незаконно зібраного металу потрапило до рук правоохоронців на вулиці Пасічна в обласному центрі, де місцевий мешканець без будь-яких документів та дозволів здійснював прийом металу у населення з метою подальшого здавання на легальні металобази.

Зі слів пана Прусака, з метою посилення роботи з виявлення, попередження та припинення фактів скуповування незаконного металу, івано-франківські міліціонери обійшли усі ЖЕО міста, з якими досягли домовленостей щодо обміну інформацією про незаконні металопункти. «Слушною є пропозиція, - додав заступник начальника МВВС, - створити спільну групу за участю співробітників міськвідділу, податкової міліції та Водоканалу, щоб ми ще раз пройшлися по таких пунктах».

У відповідь Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичусдоручив керівництву міської ДПІ та КП «Івано-Франківськводоекотехпром» подати своїх представників для такої груп, а міліціонерам – тримати пункти прийому металу «у постійній напрузі». «Тому що, якщо ви візьмете якогось «бомжа» і навіть порушити проти нього кримінальну справу, - зазначив він А.Прусак, - і що з того? Що з нього візьмеш? Треба присікати корінь зла і працювати по-чорному». Мер також нагадав, пошкоджені водопровідні і каналізаційні об’єкти в металобрухт має право здавати виключно Водоекотехпром.

Автор: Сергій БІЛИЙ