друкувати


Розпочався семінар "Вирішення екологічних проблем у малих містах"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-26 03:15:19

25 жовтня 2011 року в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочався трьох денний тематичний семінар «Вирішення екологічних проблем у малих містах» для посадових осіб місцевого самоврядування – міських, селищних голів, працівників виконавчих комітетів міських рад. Семінар організовано за сприяння і участю партнерів центру Представництва Фонду Ганса Зайделя в м.Києві.

У відкритті семінару взяв участь заступник голови Івано-Франківської обласної ради Остап Дзеса, який наголосив на актуальності тематики семінару та побажав учасникам вдало використати набутті знання під час навчання в їхній управлінській діяльності.

Програма семінару охоплює питання сприяння місцевих органів влади у вирішенні екологічних проблем у територіальних громадах міських населених пунктів, проблем адаптації європейського досвіду у цій сфері в Україні. На семінарі відбувається презентація німецького досвіду сприяння місцевих органів влади у вирішенні екологічних проблем малих міст.

Заняття за тематикою теоретичних і практичних аспектів вирішення екологічних проблем у малих містах проводить доктор Юрген Вальхсхьофер, який має чималий досвід як наукової і викладацької, так і практичної роботи політика і муніципального діяча (впродовж 18 років був бургомістром міста Дінкенсбюль у Баварії).

До проведення занять на семінарі залучені також голова постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму Андрій Троценко, керівники Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області, Державної екологічної інспекції в області та науково-педагогічні працівники кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.