друкувати


В Івано-Франківську створять центр сучасного мистецтва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-25 01:00:10

Івано-Франківськ вже з нового року отримає власний центр сучасного мистецтва. Про це розповів вчора відомий на Прикарпатті та в Україні загалом музикант, голова Івано-Франківського «Джаз-клубу» Роман Рось.

Щоправда, з його слів, на початковому етапі центр складатимуть всього дві особи, які займатимуться організацією фестивалів «Джазз-без» та «Старе кіно по-новому», проте в перспективі планується відкрити власну галерею, влаштувати при центрі «Джаз-клуб», організовувати концерти.

За словами пан Рося, наскільки успішною буде реалізація ідеї центру сучасного мистецтва – залежить від того, як до неї поставиться міська влада обласного центру.

«За допомогою влади можна робити дуже багато, - зазначає митець, - а всупереч – важко зробити хоч що-небудь. Проблема сучасного мистецтва полягає в тому, що воно не популярне мистецтво. Може років через сто і стане популярним.  Як будь-яке мистецтво, сучасне  мусить мати меценатську допомогу від держави  та людей, які розуміють, що все у світі розвивається: і музика, і камера і інші речі.  Зробити складні речі без грошей неможливо».

Автор: Сергій БІЛИЙ