друкувати


Щоб відживити Івано-Франківськ, до міста запустять рибу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-25 12:00:25

Запустити у "покоцане і розбите після радянської епохи" місто Івано-Франківськ … рибу має намір відомий місцевий музикант, керівник Івано–Франківського Джаз-клубу Роман Рось, який виступив разом зі своїми французькими колегами та VJ-гуртом "Cube" ініціатором проведення в обласному центрі Прикарпаття нового мистецького проекту під назвою "Femme de Poisson" ("Жінка-риба").

Проект є логічним продовженням і доповненням циклу проектів "Портрети" та "Старе кіно по-новому" і передбачає цілу низку мистецьких подій, об’єднаних спільним задумом і дійовими особами.

Серед них: майстер-класи гри на кларнеті, бас–кларнеті та саксофоні від визнаних майстрів Жака Ді Донато, Крістофа Роше (Франція) та Юрія Яречука, що їх івано–франківці мали змогу отримати вчора, власне концерт "Femme de Poisson", що відбудеться у театрі кіно "Люм’єр" сьогодні о 21-шій, виставка сучасного живопису та фоторобіт та концерт "Портрети", який відбуватиметься 27 жовтня у столиці і точнісінько повторюватиме концерт у місті Франка, проте вже без рибного забарвлення.

"Зібрати тіло риби і запустити його у місто, щоб місто віджило. – розтлумачив пан Рось концепцію фестивалю і чому власне риба, – запустити рибу як символ всього живого, як помічницю богині".

Власне основні "рибні" події відбуватимуться в Івано-Франківську сьогодні: збирати тіло риби будуть у фойє першого поверху кінотеатру "Люм’єр", де відбуватиметься виставкова частина,а запускати – поверхом нижче, де, за задумом організаторів, має відбутися справжній шабаш імпровізацій: з одного боку імпровізуватимуть п’ятеро музикантів: Роман та Зорян Росі (скрипка, сопілка, перкусія та вокал), Юрій Яремчук (саксофони, бас-кларнет, перкусія), Жак Ді Донато (кларнети, ударні) та Крістоф Роше (кларнет), а з іншого – хлопці з VJ-гурту "Cube", які "дорозфарбують" і без того барвисту музику джаз-менів нарізкою з кінофільмів та відеороликів.

Автор: Сергій БІЛИЙ