друкувати


Податковою службою запроваджені електронні сервіси для платників податків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-25 09:00:00

ДПА України створено єдиний веб-портал органів ДПС та електронні сервіси для платників податків, що функціонують на веб-сайті ДПА України (www.sta.qov.ua).

З метою однозначного трактування норм та положень податкового законодавства та для зручності платникам податків створено «Єдину базу податкових знань».

Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» допоможе оцінити податкові ризики діяльності з Вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою, є інструментом для мінімізації податків чи учасником схем оптимізації бюджетних платежів тощо.

Державна податкова адміністрація України постійно удосконалює та спрощує порядок переходу на електронну звітність. А саме, з метою створення сприятливих умов, а також заощадження часу платників податків, який витрачається на укладання договорів, нещодавно запроваджено новий сервіс для дистанційного укладання договорів щодо подання звітності засобами E-mail.

За допомогою сервісу «Черговий по країні» платники податків мають змогу поставити запитання податківцям та оперативно отримати кваліфіковані відповіді. Для платників податків цей проект є систематизованим механізмом постійного спілкування з фахівцями органів ДПС.

Через веб-сайт платники податків мають змогу користуватися Податковим кодексом України, а також знайомитись з роз’ясненнями та коментарями ДПА України, оперативно ознайомитись з рішеннями місцевих рад щодо розмірів ставок та порядку справляння місцевих податків та зборів.

Звертаємо увагу, що з інформацією щодо оподаткування можна ознайомитися в податковій інспекції за місцем проживання та на веб-сайті ДПА в Івано-Франківській області: www.оdpa.if.ua.

Шановні платники податків, скористайтесь можливістю спростити своє життя та спланувати свій робочий час за допомогою електронних сервісів, що функціонують на веб-сайті ДПА України (www.sta.qov.ua).

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ