друкувати


У місті Яремче розпочала роботу конференція "Туризм і розвиток регіону"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-20 03:00:38

Учора в місті Яремче розпочала роботу триденна міжнародна наукова конференція «Туризм і розвиток регіону», організована за підтримки Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України, Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради, Вищої професійної школи м.Гожов Великопольський та Вищої професійної школи м.Кросно (Польща), проекту «WeNeT» європейської освітньої програми «TEMPUS» (м.Брюсcель, Бельгія).

Учасники конференції на пленарному засіданні у оздоровчому комплексі «Карпати» обговорили можливості залучення до розвитку туристичної галузі представників територіальних громад, державних органів влади, підприємців, освітян. Йшлося про перспективи культурного туризму, створення атракційних форм відпочинку, важливість розширення рекреаційних властивостей лісових екосистем, використання дистанційних форм навчання у підготовці освітянських кадрів у туризмі.

«Влада Івано-Франківської області робить конкретні кроки для перетворення туризму в галузь господарювання, - зазначив журналістам директор Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника професор Володимир Великочий. - Про це свідчить, зокрема, програма розвитку туризму в області, яка передбачає ряд цільових заходів щодо розвитку інфраструктури туристичної галузі, а саме: закладів харчування, розміщення, мережі зв'язку, медичних закладів. Ця програма базується на комплексній розробці територій в кожному районі».

«За останніх три роки на Прикарпатті в розвиток туризму залучили більше 10 млн грн грантових коштів», - додав начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації Віталій Семків.

Однак, як наголошувалося на міжнародній конференції, туристична галузь на Прикарпатті та в Україні загалом потребує щоразу більших капіталовкладень, зусиль та іноземного досвіду, з тим, аби вона стала індустрією. Проректор вищої школи в Гожові Великопольському Андруш Волошин сказав, що поляки на конференції готові поділитися з українськими колегами своїми напрацюваннями у створенні умов для розвитку агротуризму. «Сьогоднішнє суспільство надзвичайно індустріалізоване і нам варто відчути село, - зазначив пан Андруш. - Хочеться просто походити по траві, подихати чистим повітрям… Агротуристика допомагає нам повернутися у минуле та відпочити і розумом, і тілом, і думками».

Мовилося на конференції і про перспективи релігійного туризму, розвиненого за кордоном, паломництва святими місцями.

Після пленарного засідання науковці та студенти, учасники міжнародної конференції, ділилися думками на секційних засіданнях.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА