друкувати


В Україну привезли протитуберкульозні вакцини для немовлят

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-19 01:15:37

Вакцина проти туберкульозу, від нестачі якої останні місяці час від часу потерпали в усіх регіонах України, нині є в усіх пологових будинках країни - надійшла гуманітарна допомога з Данії.

Цих вакцин вистачить до грудня. Далі використовуватимуть вакцину російського виробництва. Її вже закупили і нині проводять лабораторний контроль якості.

Завідувач дитячого відділення одного з найбільш забезпечених пологових будинків Києва Олена Барановська зізнається, що і у них із протитуберкульозною вакциною було сутужно.

"Не було вакцини протягом 2 літніх місяців, зараз ми забезпечені вакциною в дотатній кількості і щеплення проводяться", - зазначила вона.

Якщо контроль якості протитуберкульозні вакцини пройдуть успішно, в поліклініки та пологові вони надійдуть у грудні.

Вакцина БЦЖ російсього виробництва в Україні зареєстрована і раніше вже проходила лабораторну перевірку якості. Але це треба робити щоразу на кожну окрему серію.

"Ми перевіряємо абсолютно кожну серію, кожну партію вакцин. жодна з вакцин, яка закуплена по центральним нашим закупівлям не випускається в лікувальні заклади наші без проведення повного циклу контролю, який стосується якості цих вакцин", - зазначила перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Мойсеєнко.

Лікарі тим часом закликають батьків не легковажити і робити щеплення своїм малюкам - в країні епідемія туберкульозу. Діти першого року життя найвразливіші, і випадки загибелі від цієї хвороби в Україні непоодинокі.

Джерело: ТСН