друкувати


Депутати вирішили відібрати у артистів 5% доходів від концертних гастролей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-19 12:15:45

Верховна Рада хоче встановити плату за оформлення і видачу свідоцтва на право проведення гастролей за участю колективів та виконавців у жанрі фольклору 1%, естрадних і циркових - 3% і для шоу-програм усіх видів - 5% аншлагової вартості.

Депутати визначили, що аншлаговою вартістю є сумарна номінальна вартість повного комплекту підготовлених до реалізації квитків на один гастрольний захід, враховуючи ті, де не позначені ряд і місце.

Також парламент визначив, що уповноваженими видавати свідоцтва про проведення гастролей від свого імені є місцеві дозвільні органи у межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

Законопроектом пропонується звільнити від сплати за видачу таких свідоцтв, проведення благодійних заходів.

Термін дії свідоцтва пропонується обмежити датою проведення гастрольного заходу. У разі ж відмови у видачі свідоцтва плата не повертається платнику.

Крім цього, парламент має намір заборонити організацію та проведення гастрольних заходів без свідоцтва. Законопроектом також пропонується ввести облік гастрольних заходів на певній території.

Документом пропонується також визначити відповідальність за порушення законодавства щодо організації та проведення гастрольної діяльності.

При цьому пропонується встановити, що місцевий орган управління у сфері культури застосовує штраф у розмірі 20% аншлагової вартості, але не менше 1,7 тис. гривень, за проведення гастролей без свідоцтва або в інший час і в іншому місці, ніж позначено в свідоцтві.

Джерело: ТСН