друкувати


Перереєстрацію черговиків на житло, яка б мала завершитися 1 листопада, продовжать

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-18 02:00:34

Перереєстрацію черговиків на житло, яка б мала завершитися 1 листопада, продовжать. Перепис квартирної черги в Івано-Франківську розпочали півроку тому. Однак мешканці міста до процесу створення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, практично не долучаються.

Із 11 тисяч людей, які перебувають на квартирному обліку в МВК, документи на перереєстрацію подало менше половини. Така пасивність черговиків може їм, як то кажуть, дорого обійтися. Тим, хто не поновить документи, сподіватися на державну допомогу — зась.

Документи на перереєстрацію приймають у Центрі надання адміністративних послуг, де щодня з 9 до 14-ї черговиків чекає працівник відділу обліку та розподілу житла. Тут людям надають і консультації. Адже раніше, аби стати на квартирний облік, треба було подати лише заяву і довідку про склад сім'ї. Тепер щоб увійти до реєстру потрібно представити близько 10-ти документів.

Перепис квартирної черги триватиме до кінця року. Після чого виконавчий комітет має подати остаточні списки та інформацію про кожного черговика до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Джерело: Радіо «Західний полюс»