друкувати


Лідер прикарпатського МСНУ: "Свободівці" публічно понищили партійні прапори "Нашої України"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-17 10:00:02

Лідер прикарпатського «Молодіжного союзу «Наша Україна» Олег Касіянчук звинуватив активістів обласної організації ВО «Свобода» у нападі на його колег по партії і знищенні «нашоукраїнських» прапорів.

Відповідні факти він оприлюднив вчора у соціальних інтернет-мережах.

Зі слів пана Касіянчука, інцидент стався під час урочистої смолоскипної ходи представників молодіжних політизованих структур національно-патріотичного спрямування, яка відбулась 16 жовтня з нагоди відзначення 69-ї річниці Української повстанської армії.

Як стверджує політик, молоді «нашоукраїнці» прихопили з собою два помаранчевих партійних стяги, які з початком ходи підняли над своєю колоною. Далі все відбувалось мирно і спокійно, аж поки від представників обласної структури ВО «Свобода», які виступили співорганізаторами походу, не надійшла досить жорстка вимога прибрати прапори.

«А буквально за хвилину, – стверджує голова обласного МСНУ, – на моїх колег накинулась група людей, серед яких бачили депутата обласної ради від ВО «Свобода» Неміша Віктора. Вони відібрали у наших людей прапори, поламали вудки (традиційно використовуються як держаки для прапорів – ред.) і порвали полотнища, після чого кинули їх на землю».

За словами пана Касіянчука, він не виключає, що між організаторами ходи існували якісь домовленості щодо невикористання партійної символіки на заході, проте особисто йому як голові обласного МСНУ про такі домовленості ніхто не казав, а самі «свободівці» прибули для участю у поході з п’ятьма своїми партійними прапорами.

Автор: Сергій БІЛИЙ