друкувати


На Прикарпатті відкрили обласний бізнес-інкубатор

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-15 05:00:38

На Прикарпатті відкрили обласний бізнес-інкубатор. Такі заклади — далеко не новинка в Україні. Перша хвиля створення подібних ділових структур припадає на початок двотисячних. Однак тоді їх послуги були не надто якісними. Чергова спроба допомогти підприємцям краю, сподівається народний депутат Ігор Зварич, буде успішнішою.

Відкрити такий бізнес-інкубатор регіональному фонду підтримки підприємництва допомогли словацькі партнери. Відповідний проект «підвищення підприємницького потенціалу прикордонного регіону» стартував наприкінці 2010-го року. Триватиме він до грудня 2012-го.

Кошти, які передбачені даним проектом, спрямують на витрати, пов’язані з утриманням та роботою такої установи. Аби стати інкубантом, підприємцям-початківцям потрібні лише вдалі бізнес-ідеї. Їх розглядатиме конкурсна комісія.

Просторе приміщення надасть своєрідний робочий притулок 30 бізнесменам-початківцям. Як мінімум рік усі послуги, а також консультації експертів з права, бухгалтерського обліку та оподаткування для них будуть безкоштовними.

До речі, у області відкриють ще 2 таких заклади. В Городенківському та Рогатинському районах вони розпочнуть свою діяльність 20 жовтня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»