друкувати


27 випускників Івано-Франківського медуніверситету винні бюджету 800 тисяч

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-15 04:00:25

Прикарпатська прокуратура перевірила дотримання законодавства щодо працевлаштування випускників Івано-Франківського медичного університету.

Перевірка виявила, що між медичним університетом і 27 студентами, які навчались за держзамовленням, укладено угоди, відповідно до яких останні зобов’язувалися відпрацювати за місцем призначення не менше 3-х років, та фактично не зробили цього.

У випадку неприбуття на роботу за направленням студенти зобов’язані відшкодувати до бюджету вартість навчання.

Прокуратура виявила, що на навчання 27 випускників медуніверситету було використано майже 800 тис. грн бюджетних коштів. Однак ці студенти не прибули за направленнями, відмовившись приступити до роботи за призначенням без поважної причини, і не відпрацювали 3 роки.

Порушуючи вимоги чинного законодавства й укладені угоди, випускники також не відшкодували витрачені на їхнє навчання кошти.

Крім того, перевірка встановила, що навчальний заклад не здійснює належного контролю за своєчасним прибуттям випускників до місця проходження інтернатури.

Так, на час перевірки в університеті була відсутня інформація про більшість випускників, які з 01.08.2011 року повинні були приступити до інтернатури.

Тож прокуратура готує матеріали до суду про відшкодування державних коштів, які були витрачені на навчання студентів.

Джерело: Газета «Репортер»