друкувати


"Прикарпаттяобленерго": Про безпеку пам’ятай

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-15 02:00:51

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» дуже стурбоване тим, що в Україні щороку від електричного струму гине багато людей (упродовж цього року з цих причин вже загинуло 32 дорослих та шестеро дітей). У зв’язку з цим енергетики сьогодні вирушають до дітей, щоб розказати про основні правила поводження з електрикою.

Так, з 2006 року нашим товариством започатковано довгострокову програму корпоративного волонтерства у сфері популяризації дитячої електробезпеки «Наш суперагент». Масове залучення працівників компанії до проведення просвітніх заходів серед дітей дозволить збільшити масштаби зазначеної діяльності, поширити її на усі райони Івано-Франківської області, зробити її більш ефективною та результативною.

На теренах нашого району також розпочалась активна робота з популяризації електробезпеки. Головний інженер філії «Коломийський РЕМ» І. Фестрига провів екскурсію для учнів Отинійського ПЛЕТ на підстанції Отинія. Він розповів про роботу обладнання високовольтної підстанції небезпеки, які воно несе при невмілому користуванні, про необхідність дотримання умов техніки безпеки при знаходженні біля діючих електроустановок.

Волонтери — експерти з дитячої електробезпеки — проводили уроки з дітьми молодших класів П’ядицької, Малокам’янської, Джурківської, Матеєвецької, Семаківської шкіл. Керівник абонентського відділу Надія Витвицька та юрисконсульт Світлана Мицак розповіли дітям про наслідки невмілого користування електроенергією та основні правила безпечного користування електроприладами. У формі ігор закріплювались отримані дітьми знання з електробезпеки. На пам’ять від проведених уроків волонтери вручали учням календарики у формі пам’яток, розклади уроків із правилами електробезпеки, а також книжечки «Вольтик-суперагент» — про казкового героя із планети Енергія, який прибув на Землю, щоб навчити дітей правильно користуватись електричною енергією.

Такий проект є дуже позитивним. Уроки з дитячої електробезпеки будуть надалі проводитись у школах Коломийського району. Можливо, така робота волонтерів допоможе врятувати ще не одне життя.

Автор: В.БОЙЧУК
Джерело: "Вільний голос"