друкувати


Відбулось перше засідання громадської ради при Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-15 01:00:53

Перше засідання громадської ради при Коломийській ОДПІ відбулось злагоджено й оперативно. Громадська рада — постійний дорадчий орган ДПІ, головним завданням якої є налагодження партнерських взаємовідносин між платниками податків та органами державної податкової служби. Це своєрідний майданчик конструктивної роботи та врегулювання проблемних питань.

Для забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики затверджено Положення про громадську раду, змінено її персональний склад, визначено завдання на останній квартал цього року.

На засіданні співголовою громадської ради від Коломийської ОДПІ обрано начальника інспекції Світлану Лубоцьку, від громадськості — Івана Симотюка (члена правління територіального відділення АППУ в Івано-Франківській області). Персональний склад громадської ради — 11 осіб. Для дієвої та конструктивної роботи в складі ради створено дві робочі групи: з питань діяльності органів державної податкової служби (її очолив Василь Римарук, член виконкому міськрайонного об’єднання роботодавців Коломийщини); з питань підготовки пропозицій щодо вдосконалення податкового законодавства Богдан Колодніцький (представник регіональної ради підприємців області в м. Коломиї та районі).

У своєму виступі з нагоди першого засідання громадської ради начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька проаналізувала стан виконання бюджетів міста та району за дев’ять місяців цього року. Порушено також питання щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства при виплаті заробітної плати. Повернення ж тіньових ресурсів у реальну економіку держави буде сприяти збільшенню надходжень до бюджету.

Податкова служба і надалі буде вести роботу з легалізації доходів громадян, оскільки мова йде не тільки про бюджетні втрати, а й про соціальну та правову захищеність найманих працівників.

Автор: Валентина БЛИЗНЮК, член громадської ради при ОДПІ
Джерело: "Вільний голос"