друкувати


Фотовиставка Орбахоси відбувається на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-15 12:00:31

Орбахоса — це назва вигаданого іспанським письменником міста, яка стала творчим псевдо для української фотохудожниці. 7 років вона мешкала у Країні Басків. Звідти привезла чимало світлин.

Однак ані краєвиди Каталонії, ані фото випадкових перехожих, яких у її портфоліо назбиралось чимало, не потрапили до цієї експозиції. Перша персональна виставка Іванни Погребенник — так насправді звуть мисткиню, — натомість вмістила добірку незвичних робіт.

Усі ці фото зроблені випадково і в кожної з них є своя цікава історія. До прикладу, щура на центральній площі Івано-Франківська мисткиня відзняла на Великдень — він пригощався шматочком Паски. Світлини створені впродовж останніх трьох років не лише на Прикарпатті, але й у Чернівцях, Львові та Херсоні — рідному місті авторки.

Люди на них зустрічаються зрідка, до того ж вони далеко не головні персонажі. Окремий куточок експозиції — смугаста чорно-біла графіка світла й тіні, поруч — яскрава майже «живописна» кольорова серія.

Орбахоса достатньо самокритична. Але у фотографії прагне сягнути авторської впізнаваності та оригінальності. При цьому на самих лише світлинах зупинятися не планує — мріє знімати короткометражні стрічки та кліпи.

А ще вивчає французьку, виконує роль вокалістки у новому, щойно створеному рокгурті та володіє кількома музичними інструментами. Дебютною виставкою цієї багатогранної особистості івано-франківці можуть насолоджуватися до 17 жовтня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»