друкувати


«Революція на граніті» повториться в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-15 09:00:33

Від наметових містечок з голодувальниками на центральних вулицях та майданах рідного міста івано-франківці вже встигли відвикнути. Здається, останні такі містечка канули в лету ще за часів акції «Україна без Кучми» (минулорічні імпровізації «свободівців» та пікет вічно невдоволеної без реєстраційної родини перед «білим будинком» в дні сесій міської ради не рахуються).

Тож побачити наметовий табір голодувальників на Вічевому майдані обласного центру Прикарпаття його мешканцям буде мабуть дивно.

Тим не менш, така нагода їм незабаром випаде – буквально 18 жовтня. Цього дня на центральній площі Івано-Франківська відбудеться справжня … «революція на граніті», а вірніше реконструкція подій 21-річної давності, коли сотня студентів різних вишів України розпочали просто на площі Жовтневої революції (нинішній Майдан Незалежності) в Києві безстрокове голодування, вимагаючи недопущення підписання нового Союзного договору, перевиборів Верховної Ради УРСР на багатопартійній основі, проходження військової служби юнаками-українцями виключно на території України, націоналізацію майна Компартії України та ВЛКСМ, відставки голови Ради Міністрів УРСР Віталія Масола.

Відтворити ті буремні події на «граніті» Івано-Франківська поставили собі за мету активісти обласної організації Української народної партії. Акція «Масол піде – і влада піде!», проведення якої вони запланували на 18 жовтня має на меті нагадати мешканцям та гостям обласного центру, кому вони мають завдячувати можливістю жити сьогодні у вільній і незалежній державі та спитати їх, хто іще із чинних можновладців має піти слідом за звільненим в наслідок «Революції на граніті» головою Ради Міністрів УРСР Віталієм Масолом, щоб Україна стала заможною і процвітаючою державою.

Як повідомив керівник прес-служби обласної структури УНП Михайло Савлюк, акція «Масол піде – і влада піде!» продовжує серію громадсько-просвітницьких заходів, присвячених знаковим для українців історичним подіям. Попередні подібні акції були присвячені 70-тій річниці з дня проголошення Ярославом Стецьком та його соратниками Акту відновлення Української Держави та 72-гій річниці «Золотого вересня» - вступу Червоної Армії на територію Західноукраїнських земель.

Автор: Сергій БІЛИЙ