друкувати


Місто, як театральна арена

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-14 05:40:50

Сьогодні минає п’ятий театральний день у Коломиї — на нашпанованих вітрилах пливе третій Всеукраїнський театральний фестиваль «Коломийські представлення».

Давати оцінки наразі завчасно, адже загальна картина вималюється, аж коли опуститься завіса після останньої вистави у неділю.

Перед початком фестивалю відбулася зустріч членів журі з представниками мас-медіа. Театральні критики говорили про місце й значимість фестивалю в Коломиї, а також про перспективи. Тут є свої плюси й мінуси. Безсумнівною перевагою Коломиї є її історична прив’язаність до театрального життя, етнічний колорит. Недоліком (сподіваємося, тимчасовим) залишається типова проблема малого міста: слабка інфраструктура, слабо розвинуті туристичні комунікації, неможливість прийняти багато театральних колективів водночас. Але в цьому напрямі ведеться активна робота.

Зате коломийське глядацтво показало себе перед гостями з найкращого боку, про що свідчать аншлаги на виставах.

Треба ще сказати, що подібного роду фестивалі виховують і відточують глядацькі смаки. Публіка має можливість співставляти й порівнювати і надалі зможе розрізняти сусальне золото — позлітку від правдивого.

Автор: Андрій МАЛАЩУК
Джерело: "Вільний голос"