друкувати


Івано-Франківцям знову демонструють виставку сучасних німецьких книжкових ілюстрацій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-12 03:00:10

Івано-Франківцям знову демонструють виставку сучасних німецьких книжкових ілюстрацій. У першому турі презентували здебільшого дитячі книги. Співпраця була вдалою, адже виставку переглянули близько 3 тисяч прикарпатців.

Тепер Гете-інститут, який є всесвітньою мережею культурних центрів ФРН, надав наступну партію книг. Серед них — комікси, методичні видання та посібники із сучасного мистецтва, архітектури й дизайну.

Родзинка виставки — колекція книг у стилі поп-ап. Вони створені за допомогою оригінальної техніки, яку часто застосовують при виготовленні листівок. Це об'ємне орігамі-зображення. Ці та інші роботи німецьких ілюстраторів, впевнені у бібліотеці, зацікавлять як юних, так і досвідчених художників та дизайнерів. А ще — фахівців з іноземної філології.

Студенти Олега Остаповича до відкриття виставки підготували театралізоване дійство, присвячене Дню німецької єдності, який відзначають на початку жовтня. Експозиція сучасного іноземного ілюстративного матеріалу діятиме у Івано-Франківську впродовж найближчих двох місяців. А от періодичні видання залишаться в бібліотеці назавжди — Гете-інститут подарував їх Прикарпатцям.

Джерело: Радіо «Західний полюс»