друкувати


Покутська молодь взялася за рушниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-12 02:00:13

Покутська молодь взялася за рушниці. Навчальна стрільба — один з етапів патріотичного вишколу, присвяченого 69-й річниці Української Повстанської Армії. Подібний захід проводився рік тому серед учнів Городенківської гімназії.

Цього року його проводять вже на районному рівні. Впродовж 3 днів у вишколі взяли участь майже півтори сотні школярів старших класів.

Окрім вправності у володінні зброєю школярі демонстрували навички стройової ходи та медичної підготовки, а також змагалися у спортивних дисциплінах — різноманітних естафетах, перетягуванні канату, шахах та інших видах спорту. Окремий пункт — конкурс патріотичної пісні, а серед розваг — українська дискотека у вишиванках.

Підтримала районний вишкіл, повна назва якого «Українська повстанська армія: історія нескорених» благодійна організація «Наш Край». Її засновники — родина Матійчиків — земляки легендарного провідника УПА Романа Шухевича. Саме вони подарували можливість юним патріотам краю боротися за право називатися кращими у мальовничому куточку Городенківщини, на березі Дністра.

У журі конкурсної програми потрапили як педагоги, так і учні. Вони й визначили кращих у вишколі. Переможці отримали туристичне спорядження та спортивний реманент.

Джерело: Радіо «Західний полюс»