друкувати


Податковою міліцією Івано-Франківщини бюджет поповнено майже на 43 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-11 02:40:25

Завдяки заходам, які спрямовані на захист економічних інтересів держави податковими міліціонерами Івано-Франківської області за 9 місяців ц.р. викрито 69 злочинів у сфері оподаткування, з них 63, або 91,3% – тяжких та особливо тяжких.

Серед викритих злочинів - 21 за ухилення від сплати податків, з яких 19 або 90,4% – в особливо великих розмірах.

Відшкодована сума збитків по кримінальних справах, що знаходяться у провадженні податкової міліції, за січень-вересень ц.р. склала 11,8 млн грн.

Також працівники податкової міліції попередили 29 фактів незаконно заявлених до відшкодування ПДВ з бюджету на загальну суму 16,8 млн грн. Завдяки оперативним заходам на 8,2 млн грн скорочено податковий борг платників податків.

Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 11,2 млн грн, в тому числі підакцизної продукції на суму 3,4 млн грн.

Підрозділи податкової міліції, насамперед, спрямовують свою діяльність на профілактику та протидію податковій злочинності, зменшення обсягів “тіньової” економіки. Особлива увага зосереджена на виявлення та припинення діяльності фіктивних фірм та конвертаційних центрів, упередження незаконного відшкодування ПДВ, протидії нелегальному обігу підакцизних товарів, а також забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Джерело: Управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області