друкувати


Ю.Соловей переміг В.Анушкевичуса в інтернет-голосуванні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-11 01:00:30

Голова громадської організації «Громадський форум Івано-Франківська», лідер фракції «Удар-Громадський форум» в міській раді обласного центру Юрій Соловей одержав перемогу над діючим мером Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом.

Причому сталось це за результатами голосування, щоправда поки що не на виборах, а у інтернет-голосуванні в новому інтернет-проекті «Політик ІФ».

«Політик ІФ», як стверджують його організатори, є «одіозним політичним проектом», в рамках якого щотижня на суд інтеренет-аудиторії виносяться дві політичні фігури і кожен може віддати свій голос за одну з них, зайшовши на сайт polityk.if.ua. Учасників підбирають за принципами схожості електорату або ж навпаки – абсолютної його протилежності, схожесті у політичній поведінці тощо. То ж не диво, що в першій парі у спарингу стали діючий міський голова та його головний конкурент на минулих мерських виборах. При цьому за Віктора Анушкевичуса інтернет-голосувальники віддали 199, а за лідера Громадського форуму – 207 голосів.

Наступною парою було анонсовано двох молодіжних лідерів: голову Івано-Франківської обласної молодіжної адміністрації Ганну Крисюк та її попередника на цій посаді – депутата обласної ради Володимира Олійника. Втім, в останній момент одного з учасників змагань довелося замінити. Як виявилось, Г.Крисюк не може наразі брати участь у подібних проектах, оскільки це заборонено умовами участі у проекті «Жінка третього тисячоліття», а відтак новим суперником В.Олійника став інший депутат обласної ради – заступник голови обласної організації ВО «Свобода» і лідер прикарпатської «Студентської Свободи» Василь Попович. Кому ж з двох молодіжних лідерів користувачі інтернету довіряють більше – стане відомо вже цими вихідними.

Автор: Сергій БІЛИЙ