друкувати


Прикарпатська делегація повернулася з Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-11 10:15:12

Делегація Івано-Франківської області на чолі з головою обласної ради Олександром Сичем нещодавно відвідала Опольське воєводство, де взяла участь в урочистостях з нагоди 10-річчя співпраці між двома регіонами. Про це учасники поїздки розповіли під час спеціальної прес-конференції.

Як повідомив О.Сич, крім нього до складу делегації увійшли заступник голови облради Василь Гладій, начальник управління культури Івано-Франківської ОДА Володимир Федорук, знімальна група обласного телебачення "Галичина", виконавці симфонічного оркестру "Harmonia Nobile", дуету акордеоністів "Концертіно" Прикарпатського національного університету, ряд інших митців та чиновників. Зі слів, голови облради, планувалось, що делегацію до Ополя очолюватиме голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, проте з об’єктивних причин він не зміг взяти участь у поїздці, так само як і кілька голів районних державних адміністрації.

За словами Олександра Максимовича, програма перебування прикарпатської делегації у Польщі була дуже насиченою. Вона передбачала зустрічі з маршалком місцевого сейму, опольським воєводою, участь в урочистих та мистецьких заходах до 10-річчя співпраці між Прикарпаттям та Опольським воєводством, відвідування опольських сіл та гмін, а також місцевого центру кризового управління (аналог наших управлінь МНС) спілкування з місцевою німецькою меншиною.

Учасники візиту підбили підсумки плідної співпраці між регіонами, відзначивши, що за останні 10 років сторони понад 30 разів обмінялись візитами офіційних та бізнесових делегацій, провели цілу низку різного роду семінарів та круглих столів, започаткували та реалізували понад 90 спільних бізнесових, освітніх та культурних проектів. Одночасно було намічено перспективи подальшої взаємодії між областями, в тому числі і в рамках проектів загальнодержавного рівня.

На черзі: візит-відповідь делегації Ополя на Прикарпаття.

Автор: Сергій БІЛИЙ