друкувати


Презентація проектів закарпатського сучасного мистецтва "ЕКЛЕ" та "ІО АОРТА І"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-10 04:25:02

12 жовтня, середа, о 13 год. у арт-кафе "Квартира 35" (м.Львів, вул. Вірменська,35, "Дзиґа", 2-ий поверх) вперше у Львові відбудеться презентація ужгородського мистецького проекту "ЕКЛЕ" та концептуального часопису "ІО АОРТА І", присвяченого сучасному мистецтву.

Також буде заанонсовано акції Четвертого фестивалю "ЕКЛЕ", що відбудеться в Ужгороді із 14 по 15 жовтня 2011р.

Презентація міститиме: розповідь про проекти, відеопоказ дій у просторі із попередніх фестивалів, презентацію часопису, показ синтетичних творів, народжених у співпраці музикантів, художників та поетів, розповідь про сучасне мистецтво Закарпаття.

Учасники:

Антонт Варга - редактор концептуального часопису "ІО АОРТА І", співзасновник асамблеї митців "Ротонда"

Владислав Мисла - відеохудожник, автор мультимедійного блоку проекту "ІО АОРТА І"

Ковач Павло (Junior) - художник, учасник ІІІ ЕКЛЕ, член асамблеї митців "Ротонда"

Юрій Білей - художник, учасник ІІІ ЕКЛЕ, член асамблеї митців "Ротонда"

Ярослав Футимський - художник, учасник ІІ ЕКЛЕ

Любомир Тимків - художник, учасник ІІІ ЕКЛЕ

Остап Сливинський - поет, учасник ІІ ЕКЛЕ

Довідка:

ІО АОРТА - інформайційний обєкт в просторі концептуально-змінного характеру. Має на меті різні варіації виникнення в різних формах(інтернет, середовище, друк) і відпоідно непередбачувані похідні. Концепт, самого об'єкту є змінним, також непередбачуваним і залежно від форми варіюється від повної відсутності до утилітарної функції "оголошення". ІО АОРТА І- є досить історичним і проявляє певні важливі пласти ужгородської альтернативної культури. ІІ ж його частина є спробою висвітлити процес синтезу мистецтв в Ужгороді за три роки.

Екле – це відомий у мистецькому середовищі Закарпаття проект, що базується на синтезі трьох арт-напрямків (поезії, візуального мистецтва, музики).

Проект витворює змішаний вид мистецтва завдяки тому, що кожна особистість творить відштовхуючись від партнерів: поет-художник-музикант. Проект розділяється на два етапи: перший - попередня співпраця митців за кілька місяців до проекту, тиа другий - саме творення.

Контакт для довідок та коментарів: 0935129544 (Юрій Білей)