друкувати


Прикарпатські «чорнобильці» лікуватимуться у Черче

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-10 10:00:39

Представники «чорнобильських» громадських організацій Прикарпаття звернулись до голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка з проханням «відкрити» для них прикарпатський санаторій Черче, що у Рогатинському районі.

За словами, «чорнобильців», сьогодні їх колег з вадами опорно-рухового апарату направляють на санаторно-курортне лікування до Луганської області і іноді – до Моршина. При цьому лікування на Луганщині пов’язано з суттєвими фінансовими витратами на проїзд та суттєвим навантаженням на інвалідів, пов’язаним з необхідністю долання відстаней у кілька тисяч кілометрів. Вочевидь, такий підхід не є доцільним, якщо на Прикарпатті є власна досить ефективна база для лікування захворювань опорно-рухового апарату у вигляді санаторію Черче.

Губернатор погодився з доводами інвалідів аварії на ЧАЕС і дав команду своєму заступнику Роману Іваницькому провести з даного приводу спільну нараду з начальником Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігорем Якимівим та представниками інших зацікавлених служб, в ході якої вирішити вказане питання, зокрема його технічні моменти. «Який сенс посилати наших людей в Луганськ? – зазначив пан Вишиванюк, – адже це додаткові витрати на дорогу. Якщо йдеться про опорно-руховий апарат, то саме для цього ми зараз відновлюємо Черче. Давайте працювати в цьому напрямку».

Автор: Сергій БІЛИЙ