друкувати


В Івано-Франківську відбувається краєзнавча конференція

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-07 04:00:59

Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція стартувала в Івано-Франківську. Відомі історики, етнографи та викладачі зібралися на науковий форум, аби обговорити проблемні питання цього напрямку історичних досліджень.

Нині, переконані представники спілки краєзнавців, популяризація вивчення "малої історії" — надважливе завдання. Особливо для педагогів. Освітнім закладам варто активізувати роботу зі створення краєзнавчих гуртків, секцій та клубів. А у вузах — відновити, або ж запровадити, викладання курсу "Краєзнавство".

Найбільша перепона у розвитку та популяризації краєзнавства — це відсутність державної підтримки. Зокрема бракує належного фінансування. Також потребує розширення і видавнича база Національної спілки краєзнавців. Однак наразі основний акцент науковці роблять на поглиблення професіоналізму.

Краєзнавча конференція триватиме два дні. За цей час науковці з різних куточків України та закордону проведуть низку засідань. На них і визначать перспективи розвитку цієї галузі історичної науки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»