друкувати


Івано-франківець С.Мазур переміг у буковинському ралі-спринті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-07 10:09:19

У неділю, 3 жовтня, в Чернівецькій області відбулося ралі-спринтове змагання «Буковинські Карпати 2011». У перегонах взяли участь одразу шість прикарпатських гонщиків.

Перемогу здобув теж прикарпатець. Мало того, івано-франківець Степан Мазур обігнав досвідченіших за себе гонщиків, які виступали на потужніших автомобілях!

Національне змагання з ралі «Буковинські Карпати 2011», організоване за аналогією до відомого ралійного змагання «Кубок Лиманів», пройшло на відомій трасі «Коцюба», протяжністю близько 9 км. На старт вийшло 10 екіпажів. На відміну від звичної схеми — спочатку проїзди в один бік, а потім в інший, буковинські перегони відбувалися за схемою «туди-назад» і так три рази поспіль. Іншими словами, гонщики спершу проходили «доп» в одному напрямку, а потім, після фінішу останнього екіпажа, в зворотньому. Тож загалом гонка налічувала шість спецділянок.

Степан Мазур, який виступав у парі з Тарасом Стенчуком (Кути Косівського району), на далеко не новому Mitsubishi Lancer Evo VI, вже першу спец ділянку проїхав з найкращим часом 4:11,5. Лише на другій спецділянці він показав другий час, а на усіх решта чотирьох «допах» знову був першим. У підсумку він привіз найближчому переслідувачу близько 50 секунд (а тим переслідувачем був чотириразовий чемпіон України з ралі киянин Володимир Петренко у парі з прикарпатцем Миколою Ільницьким на значно потужнішому Evo IX). Не змогли поконкурувати з Мазуром і Михайло Серветник та Михайло Чорней на своїх «Лансерах».

Роман Марцінковський з Надвірної у парі з Олегом Пастущиним (ВАЗ-2108) фінішували сьомими в абсолюті та другими у класі У9. Одразу за ними в загальному заліку, але на першому місці в класі У10 розташувалися Сергій Жолинський та Юрій Лепьохін на ВАЗ-21130.

Можливо, ця гонка стане першим кроком в утворенні нової ралійної серії в Україні. Як повідомляє «Епідемія швидкості», місцевий організатор подав до Автомобільної федерації України заявку на наступний рік на проведення цілої серії спринт-ралі.

Результати прикарпатців на «Буковинських Карпатах 2011» (абсолют)

1. Степан Мазур/Тарас Стенчук — 25:19,8
2. Володимир Петренко/Микола Ільницький — 26:8,5

7. Роман Марцінковський/Олег Пастущин — 33,8,2
8. Сергій Жолинський/Юрій Лепьохін — 36:12,9

Джерело: sport.if.ua