друкувати


Чергова партія медикаментів надійшла до Калуської ЦРЛ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-06 01:40:19

Чергова партія медикаментів надійшла до Калуської центральної районної лікарні у вівторок, 4 жовтня.

Медикаменти, які привезли кількома вантажними мікроавтобусами, вистачить стаціонару приблизно на місяць. Загалом, такі поставки у ЦРЛ відбуваються часто, однак, запросивши бути присутніми під час розвантаження представників місцевих засобів масової інформації, медичні працівники вирішили спростувати інформацію, яка ширитися містом, про те, що хворим видають нібито фальсифіковані ліки.

Як запевнила заступник головного лікаря Калуської ЦРЛ з лікувальних питань Наталія Кінаш, усі ліки — сертифіковані і мають відповідну накладу і реєстраційний номер. Насамперед, перевагу надають лікам вітчизняного виробництва. У лікарні налагоджена чітка система спостереження за усіма випадками побічної дії чи відсутності дії ліків. Ліки, які не виправдовують себе, видаляють зі списку закупівель, а натомість шукають інші, ефективні.

За рік лікарня споживає медикаментів суму близько 11 млн. гривень. Нещодавно у приміщення ЦРЛ відбувся і тендер на постачання медикаментів, який виграла рогатинська фірма «Укрмедекспорт».

Автор: Юрій ТИМОЩУК
Джерело: Газета ВІКНА