друкувати


Роковини по смерті Бандери відзначать на його батьківщині і без політики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-04 03:15:50

Цього року 15 жовтня українська спільнота буде вшановувати пам’ять Провідника ОУН Степана Бандери з приводу 52-х роковин його трагічної загибелі від рук московського найманого вбивці.

Організатори заходів розповсюдили застереження: буде використовуватись виключно державна (синьо-жовта) та організаційна (червоно-чорна) символіка. Прихильників політичного піару та тривалих виступів просять не турбувати.

Адміністрація Історико-меморіального музею Степана Бандери виступила з ініціативою провести цього дня смолоскипну ходу на батьківщині Бандери, у Старому Угринові: від пам’ятника, який розташований на території меморіального комплексу до могил рідні, які поховані на сільському цвинтарі.

У програмі відзначення, яке розпочнеться о 14.00, — поминальна панахида, відкриття виставки історичних матеріалів, які відображають еміграційний період життя і діяльності Степана Бандери та його сім’ї, перегляд нових відеоматеріалів про життя родини Степана Бандери, круглий стіл та смолоскипна хода від пам’ятника до могили родичів Степана Бандери, які поховані на місцевому цвинтарі.

План заходів затверджено науково-методичною радою музею.

Джерело: Газета «Репортер»