друкувати


Івано-Франківск з концертом відвідав молодий піаніст Лука Затравкін

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-04 04:15:36

Я — це музика. Так характеризує себе молодий піаніст Лука Затравкін. Позашлюбний син найвідомішого російського художника сучасності Нікаса Сафронова завітав до Івано-Франківська з концертом. Каже, до цього його спонукав товариш — скрипаль-емігрант зі Львова Василь Попадюк.

Як і останній, Лука Затравкін здивував прикарпатців не лише шаленою енергетикою, але й яскравим шоу, на яке він перетворює власну гру на фортепіано. Він — підкорювач великих концертних залів, палаців та навіть стадіонів. Адже нині саме такий тип класичного музиканта з прогресивними поглядами — в тренді.

Його вчителем і натхненником в музиці була мама — професійний музикант, колишній викладач Московської консерваторії. Грати хлопчик почав у п'ять з половиною років. З Фондом для обдарованих дітей «Нові імена» юний музикант об'їздив близько десяти країн Європи. А вже в 11-річному віці отримав статус почесного професора Швейцарської консерваторії.

Концертна програма молодого піаніста називається «Велика Класика». У ній лунають в супроводі різноманітних візуальних образів та гри зі світлом лунають знайомі твори Бетховена, Баха, Шопена та інших безсмертних композиторів. Самого виконавця називають молодим Рахманіновим.

Лука Затравкін — лауреат 16 міжнародних конкурсів. А тепер — ще й ініціатор нового музичного змагання імені Чайковського в Україні. Проводитимуть його у Черкасах. До Івано-Франківська музикант також обіцяв повернутися.

Джерело: Радіо «Західний полюс»