друкувати


На Івано-Франківщині відкрили новий тренувальний комплекс для рятувальників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-03 05:15:30

В своїй повсякденній роботі рятувальникам доводиться працювати в складних умовах. Тому сьогодні дуже важливо для кожного з них бути в хорошій фізичній формі, володіти високими професійними вміннями та навичками. Усього цього досягається шляхом систематичних наполегливих тренувань.

Новий тренувальний комплекс для вдосконалення вмінь та навичок з ліквідації і гасіння пожеж отримали прикарпатські рятувальники – на території села Микитинці Івано-Франківської міської ради відкрили вогневу смугу психологічної підготовки.

На урочистих заходах з нагоди відкриття тренувального комплексу були присутні начальник Управління МНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, перший заступник міського голови Івано-Франківська Зиновій Фітель, сільський голова Микитинців Михайло Сіщук, особовий склад оперативно-рятувальних підрозділів області, представники  духовенства та засобів масової інформації.

"Це важливий день для рятувальників Івано-Франківського гарнізону, - звернувся до присутніх на урочистостях начальник Управління МНС в області Володимир Чернецький. -  Адже під час гасіння пожеж виникає безліч факторів, небезпечних для роботи пожежних: висока температура, задимленість, робота на висоті. І саме для того, щоб виробити у пожежного навики роботи в таких ситуаціях, і створено цей тренувальний комплекс".

Володимир Володимирович побажав особовому складу успіхів у нелегкій праці, а також вдосконалювати свою майстерність тільки на навчаннях та тренуваннях.

Досі на Івано-Франківщині функціонували дві вогневі смуги психологічної підготовки – у Калуському та Надвірнянському районах. Тепер відповідну базу для проведення таких занять матимуть і рятувальники Івано-Франківського, Богородчанського, Тисменицького та Тлумацького підрозділів Управління МНС області, де особовий склад буде проводити відповідні заняття, вдосконалювати свою професійну майстерність.

Вогневу смугу психологічної підготовки рятувальники створювали власними силами. Тут є усі снаряди, необхідні для тренувань вогнеборців: металічний фрагмент триповерхового будинку, лабіринт, наземна відкрита ємність з горючими матеріалами, металева площадка естакади з пошкодженим технологічним обладнанням, мішень.

В ході святкових заходів новий тренувальний комплекс вогневої смуги психологічної підготовки освятив отець Богдан. На завершення урочистостей на вогневій смузі відбулися перші практичні заняття рятувальників.

Джерело: Центр пропаганди УМНС в Івано-Франківській області