друкувати


Як наші діди парубкували…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-15 10:55:06

Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім. І. Озаркевича, перебуваючи 12-13 вересня в Кам’янці з гастролями, презентував у міському будинку культури виставу за п’єсою Володимира Канівця «Як наші діди парубкували».

В давнину лише після батьківського благословення дівчина могла стати під вінець з коханим. А якщо батьки були проти, закохані могли вигадати що завгодно, лиш би бути разом.

І хоч сьогодні гарбузами нікого не «нагороджують», проте отримати відкоша парубки теж можуть. Ця історія, насичена українським гумором та колоритом, - про сімейні цінності, які пізнаються на ґрунті побутових проблем, зі щасливою історією кохання.

Прем’єра вистави «Як наші діди парубкували» відбулася 4 квітня 1995 року. Режисер-постановник, автор музики і пісень – народний артист України Анатолій Горчинський. Ця весела і дотепна комедія користувалася неабиякою популярністю серед глядачів, її показували у театрі більше 200 разів. Такому успіхові сприяв той факт, що виконавцем головної ролі (Савки) був Юрій Тодорів – улюблений артист Коломийського театру.

Виставу кам’янчани сприйняли на «ура». Ще б пак, жарти сипалися з уст героїв щосекунди. Своїми враженнями поділилася і директор Департаменту гуманітарної політики Олена Кузема, котра теж завітала на виставу, аби насолодитися майстерною грою акторів.

- Я дуже люблю цей театр. Коли його актори приїжджають до нас, я одразу впізнаю їх, згадуючи попередні ролі. У мене був сьогодні важкий робочий день, але, переглядаючи виставу, я відпочивала. Хочеться, щоб всі відчували таку радість в душі, яку ми отримали сьогодні від майстерної гри акторського складу.

Джерело: hroniker.at.ua