друкувати


Івано-франківські волонтери влаштували пікнік для безпритульних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-30 03:00:33

Незвичайний пікнік. У меню обіду на свіжому повітрі — борщ та інші домашні страви. Саме те, чого так не вистачає у щоденному раціоні безпритульних.

Кілька десятків таких людей запросили на частування під відкритим небом. Серед запрошених до столу — люди найрізноманітнішого віку. У кожного з них — своя невесела життєва історія.

Волонтери допомагають харчами безпритульним щотижня. Навідують тих, кого зазвичай можна бачити на центральних вулицях міста та на вокзалі. Щоправда трапеза обмежується лише сухим пайком та напоями. Бутерброди — традиційна складова їхнього харчування. У спеку на додачу — ще мінеральна вода чи сік, в холодну пору року — гарячий чай.

З більшістю знедолених знайомі особисто, і навіть товаришують. Не всі потребують їжі — розповідають організатори та учасники благодійної акції. Більшості потрібна перш за все увага та спілкування.

Трапезу розпочинали, як заведено у християн, з молитви. У нагоді став Храм Святого Великомученика Георгія, розташований в парку. А наприкінці обіду близько тридцяти його учасникам подарували солодощі та одяг.

Джерело: Радіо «Західний полюс»