друкувати


30 вересня День усиновлення в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-30 01:00:03

Кожного дня все більше наших громадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей, обділених долею. Реальним свідченням дієвої уваги нашої держави до питань забезпечення конституційного права дитини, яка за різних обставин життя втратила рідних батьків, є підтримка сімейних форм виховання.

Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти і стає сином чи донькою. Кількість українців, які бажають усиновити дитину, зростає щорічно. Враховуючи важливість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини у сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення Указом Президента України від 27.11.2008 року в нашій державі щорічно 30 вересня відзначається День усиновлення.

Усиновлення — це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями і дитини, і дорослого. І тому саме напередодні такого свята хочеться від щирого серця привітати тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я. Адже бути батьками — це один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати у житті, але водночас найбільш цікавий та гідний старань.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА