друкувати


Конструктивний діалог між бізнесом та податківцями продовжується

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-29 12:15:13

Про це свідчить проведення зустрічі податківців з громадськими організаціями та підприємцями за круглим столом, яка відбулася нещодавно в Коломиї.

Захід відбувся за участю керівників Громадського об‘єднання підприємців та промисловців «Бізнес Коломийщини», організації роботодавців Коломийщини, керівників підприємств, приватних підприємців та податківців.

На сьогоднішній день Коломийська ОДПІ тісно співпрацює з громадськими організаціями. Тож метою проведення чергової зустрічі стало питання взаємодії податкової служби та бізнесу.

Ситуацію щодо наповнення бюджетів охарактеризував заступник начальника Коломийської ОДПІ Олександр Федик. Він зазначив, що за вісім місяців звітного року збір платежів до Зведеного бюджету зріс до рівня минулого року на 6,4 млн.грн. Відмічається ріст надходжень на 3,7 млн.грн. до місцевого бюджету. Значну частку в надходженнях до місцевого бюджету (74 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб. Податковою службою ведеться щоденна кропітка робота по виявленню додаткових джерел надходжень та усуненню негативних наслідків виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого рівня.

Завдяки таким зустрічам забезпечується дієвий зворотний зв'язок податкових органів з громадськістю, узгоджуються позиції щодо вдосконалення чинного законодавства та механізмів адміністрування податків та зборів. Незмінною залишається їх позиція щодо прозорості у взаємовідносинах з податковими органами.

Представники бізнесу очікують на прийняття Закону щодо спрощеної системи оподаткування, зокрема в частині відновлення господарських стосунків з платниками єдиного податку – фізичними особами.

На завершення зустрічі сторони висловилися за подальшу співпрацю у впровадженні податкової культури, дотриманні всіх вимог податкового законодавства, з тим, щоб вивести стосунки «Бізнес - податкова» на сучасний цивілізований рівень.

Джерело: Коломийська ОДПІ