друкувати


Івано-франківська "швидка" катає пияків задарма

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-28 05:40:15

Івано-франківські п’яниці часто послуговуються каретами швидкої допомоги як безкоштовним таксі.

До такого висновку спонукають слова головного лікаря міської станції швидкої медичної допомоги обласного центру Ігоря Ковалюка, який повідомив вчора, що його підлеглим періодично доводиться транспортувати до наркодиспансера осіб у стані алкогольного сп’яніння середнього ступеня.

Раніше таких людей доставляли у медвитверезники, які перебували у системі МВС, бо ж саме на органи внутрішніх справ покладено обов’язок припинення порушень громадського порядку, до яких відноситься і поява у громадському місці в нетверезому стані.

Втім, такі структури давно ліквідували з міркувань дотримання прав людини. Залишились лишень наркологічні диспансери, які лікують людей на добровільній основі.

Проте лікуватись хлопці, які хильнули зайвого там зазвичай не залишаються, оскільки або не мають на це грошей, або ж не мають такого бажання. От і виходить, що довіз п’яниць до наркодиспансера – це всього пуста трата працівниками СШМД дорогоцінного часу та пального, які могли б знадобитись для порятунку чийогось життя.

Автор: Сергій БІЛИЙ