друкувати


Про внесення змін до Податкового кодексу та питання зарплати говорили в Коломийській міськраді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-26 01:00:32

Фахівці Коломийської ОДПІ беруть активну участь у семінарах, нарадах з метою доведення до платників податків інформації щодо змін у законодавстві.

«Зміни в оподаткуванні, дотримання мінімальної заробітної плати та зміни в заповненні звітності» - на таку тему відбувся семінар за участю підприємств, представників профспілкових, громадських організацій та підприємців, представників міської влади, податкової інспекції та пенсійного фонду в залі засідань Коломийської міської ради.

Начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних осіб Світлана Новосад розповіла про суттєві зміни, внесені до Податкового кодексу в частині оподаткування фізичних осіб. Зокрема це стосується порядку оподаткування доходів у вигляді винагороди за цивільно-правовими договорами, врегульовано питання індексації студентських стипендій, чітко визначено, що допомога при вагітності та пологах не включається до загального місячного доходу. Вона наголосила, що платник податку може скористатися правом на податкову знижку до кінця податкового року, наступного за звітним.

Також увагу було приділено й питанню негативних наслідків виплати заробітної плати нижче мінімально встановленого розміру, та легалізації трудових відносин.

На сьогоднішній день діють робочі групи, які відстежують порушників законодавства, перевіряють кількість працюючих і рівень їхньої зарплатні, адже, як зазначили на семінарі, кожен роботодавець повинен подбати про соціальні гарантії свого працівника, тому що від зарплати і стажу залежить розмір пенсії.

Джерело: відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ