друкувати


Івано-франківцями показали "Писанкове Прикарпаття"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-24 10:00:57

«Писанкове Прикарпаття». Таку назву носить виставка досягнень туристичної галузі Івано-Франківщини, яка відкрилася сьогодні у фойє Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

На виставці, проведення якої було присвячено Всесвітньому дню туризму, свої напрацювання представили усі райони області, турфірми та об’єкти рекреаційно-туристичної інфраструктури з урахуванням ландшафтної та етнографічної специфіки того чи іншого регіону.

Так, Тлумаччина зробила акцент на використання рекреаційних можливостей Дністровського каньйону. Відтак, їх експозиція отримала досить нетрадиційну як для нашої сухопутної області назву «Дністровська флотилія». Яремча зацікавила відвідувачів своїми вело маршрутами, а Коломийщина вкотре вже витягнула з рукава свій традиційний козир – писанку.

Звісно ж не обійшлося і без вишиванок, рушників, витворів ужиткового мистецтва і навіть народних пісень.

Виставку відвідали голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, його заступники, керівники підрозділів місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, працівники туристичної галузі області, які завітали цього дня на урочистості з нагоди Всесвітнього дня туризму, що відбувались паралельно з виставкою у Облмуздрамтеатрі.

Автор: Сергій БІЛИЙ