друкувати


М.Вишиванюк: Поки мене ноги носять по землі, ми постійно щороку відзначатимемо День туризму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-23 07:02:39

Івано-Франківська обласна державна адміністрація визначила розвиток туризму як стратегічний напрямок роботи галузі народного господарства, - констатував сьогодні голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, виступаючи на урочистостях з нагоди Всесвітнього дня туризму.

«Не просто галузі, а галузі народного господарства, - підкреслив губернатор значення сьогоднішнього святкування, - і сам Всевишній створив необхідні для цього умови. Тож поки мене носять ноги по цій землі, ми в нашій області день туризму будемо відзначати постійно, кожен рік».

Зі слів очільника Прикарпаття, про туризм в Україні всерйоз заговорили ще в 1998 році, коли було видано Указ Президента про відзначення в нашій державі Дня туризму, а сьогодні, коли в Івано-Франківську чи не вперше відзначається Всесвітній день туризму нашій області дійсно є що святкувати. Адже на сьогоднішній день в області функціонує більше 200 туристично-рекреаційних закладів, понад 750 садиб «зеленого туризму», активно впроваджується програми і проекти, спрямовані на розвиток туристичної галузі, як-от: розроблено програму розвитку маркетингу до 2015 року, введено проект добровільної сертифікації готелів та садиб, розроблено та затверджено інструкцію з маркування туристичних маршрутів, впроваджуються система велосипедних маршрутів та мережа туристично-інформаційних центрів, в область вдалося залучити понад 10 мільйонів спонсорських коштів. Як наслідок, щороку на Прикарпаття приїжджає близько 1 мільйона туристів.

Втім, на думку губернатора, цього ще недостатньо.

«Коли в нашу область буде приїжджати вдесятеро раз більше, - зазначив він, - тоді ми зможемо сказати що облдержадміністрація разом з ентузіастами цієї справи зробили все необхідне для розвитку галузі».

Голова ОДА також привітав зі святом ветеранів туристичної галузі Романа Красія, Михайла Головатого і Мирона Мицана та вручи грамоти і подяки найбільш успішним та заслуженим керівникам туристично-рекреаційних закладів, власникам садиб «зеленого туризму», працівникам туристичних фірм, музейних установ, рятувальникам. Крім того, нагороди лідерам туристичної галузі обласного центру вручив перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель.

Завершив програму святковий концерт за участю прикарпатських виконавців, професійних та аматорських музичних і танцювальних колективів.

Автор: Сергій БІЛИЙ