друкувати


Не стати жертвами торгівлі людьми івано-франківцям допомагали … американці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-23 06:40:37

Скажи «стоп» торгівцям людьми, – закликали івано-франківців четверо американських волонтерів з благодійної неурядової організації «Корпус миру» та близько 30 студентів прикарпатських вишів, які провели сьогодні інформаційну громадську кампанію під однойменним гаслом.

Власне, ідея акції належить «корпусанту миру» Абраму Ліонсу, який у партнерстві з Міжнародною організацією з міграції та Блгодійним фондом «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» поставив собі за мету ознайомити громадян з механізмами, які допоможуть їм не стати жертвами торгівлі «живим товаром» і насамперед з програмою «527».

«Проект називається «527», – розповідає колега А.Ліонса по «Корпусу миру» громадянин США Філіп Форд, який викладає в Івано-Франківському університеті нафти і газу, – назва походить від номера телефону, на який люди можуть зателефонувати, щоб полегшати собі процес працевлаштування за кордоном».

Як стверджують організатори акції, саме за цим номером «гарячої лінії» українцям дадуть необхідну інформацію про те чи інше підприємство, можливу причетність тієї чи іншої фірми, тих чи інших людей до торгівлі людьми.

Зі слів пана Форда, Україна сьогодні однією з країн, де обсяги торгівлі людьми і нелегальної міграції є найбільшими. Це пов’язано насамперед з тією обставиною, що сьогодні чимало українців змушені шукати кращої долі за кордоном.

«В той же час, – заспокоює Людмила Жирик, українська представниця спільного українсько-американського проекту «Вікно в Америку», яка також єзадіяною у акції, – Україна сьогодні визнана однією з передових країн, які роблять конкретні ефективні кроки в напрямку подолання цієї проблеми».

Автор: Сергій БІЛИЙ