друкувати


Про зміни до Податкового кодексу України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-23 01:15:15

В умовах змін податкового законодавства одним із найважливіших завдань для податківців є роз’яснення цих змін платникам податків. Саме з цього приводу 22 вересня 2011 року відбувся семінар в залі Народного дому м.Коломиї.

Відкриваючи семінар, заступник начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш, зазначила що внесені до Податкового кодексу України зміни врегульовують проблемні питання, які виникли під час його застосування. В ході семінару платників проінформовано про зміни в адміністрування податку на додану вартість, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, екологічного податку, місцевих податків та зборів.

Окрім того, звернуто увагу платників, що Податковий кодекс доповнено положенням, згідно з яким платники податків, які подають звітність в електронній формі, листування з органами державної податкової служби можуть здійснювати засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису. Законом також встановлюється, що платник податків під час проведення документальних планових та позапланових виїзних перевірок не має права надавати уточнюючі розрахунки до наданих раніше декларацій. Документом також встановлено, що до введення в дію положень щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності малого бізнесу не проводяться фактичні перевірки фізичних осіб - підприємців, які не зареєстровані платниками ПДВ, і юридичних осіб, які працюють за спрощеною системою оподаткування з включенням ПДВ у єдиний податок. Наприкінці семінару фахівці податкової інспекції надали відповіді на запитання платників податків.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА