друкувати


Відбулося засідання громадської ради при ДПА в Івано-Франківській області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-23 03:15:18

Практика надання адміністративних послуг, застосування спрощеної системи оподаткування, відшкодування ПДВ - основні питання, які розглядалися на засіданні Громадської Ради при ДПА в Івано-Франківській області.

На початку зустрічі члени Громадської ради ознайомилися з роботою Центру з обслуговування платників податків ДПІ в м.Івано-Франківську, відкриття якого в червні п.р. стало вагомим кроком назустріч платникам податків обласного центру, черговим етапом налагодження тісних партнерських відносин та створення максимально комфортних умов при поданні звітності, отриманні дозвільних документів та консультацій для суб’єктів господарювання.

"На Прикарпатті зроблено реальні кроки для вдосконалення і створення зручних умов при наданні адміністративних послуг для платників. На даний час податківці працюють з подовженим робочим днем. Кожна інспекція області переорієнтовує свою роботу на якісний рівень обслуговування суб’єктів господарювання, які взяті на облік", - зазначив голова ДПА в області Віктор Рахміль.

Також, під час засідання присутні висловили думки щодо запропонованого Урядом законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України" щодо реформування спрощеної системи оподаткування, яким передбачено послаблення фіскального навантаження на бізнесові структури, розширення економічних можливостей для ведення підприємницької діяльності та спрощення механізму адміністрування податків.

Члени Громадської ради запропонували підготувати пропозиції відповідному комітету Верховної Ради України щодо спрощення подання звітності неприбутковими установами і організаціями та зменшення штрафних санкцій, які застосовуються до суб’єктів господарювання за повторне неподання податкової звітності.

"Подальше реформування спрощеної системи це свого роду компроміс між малим і середнім бізнесом та владою", - відмітив Віктор Григорович.

Не залишились осторонь також і обговорення проблеми виплати заробітної плати в "конвертах", налагодження дієвої системи своєчасного відшкодування ПДВ в автоматичному режимі та розгляд питання адміністрування плати за землю.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області