друкувати


Івано-франківських перевізників контролюватиме електроніка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-21 04:29:43

Незабаром пасажиропотік в івано-франківських маршрутках стане перестане бути неконтрольованим, - переконані лідери фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді, які повідомили сьогодні, під час прес-конференції в … одному з тролейбусів міського центру, про намір впровадити у міському громадському транспорті систему електронного проїзного квитка.

До таких кроків депутатів підштовхнув нещодавній страйк міських перевізників. Народні обранці мають сумнів з приводу того, а чи дійсно галузь внутріміських перевезень є такою збитковою, як це намагаються подати приватні перевізники. Адже тариф 2 гривні діє в багатьох інших обласних центрах. Як повідомив голова фракції ВО «Свобода» у міській раді Роман Онуфріїв, система електронного квитка дозволить облікувати кожного пасажира і навіть пенсіонерів-пільговиків. Бо ж кожному пільговику з часом буде видано електронний пенсійний квиток, який також реєструватиметься у системі електронного проїзного квитка. А відтак нарікання перевізників на велику кількість «липових» пенсійних посвідчень не матимуть під собою грунту.

Коли івано-франківцям слід очікувати таку новацію, скільки грошей вона потягне із кишень платників податків, та, головне, як саме в суматосі маршрутки працюватиме нова система депутати не повідомили.

Автор: Сергій БІЛИЙ