друкувати


Акція «Вставайте, кайдани порвіте-2» закінчилась не почавшись

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-21 11:00:42

Друга спроба активістів об’єднання націоналістичних сил «Національний вибір» провести акцію протесту «Вставайте, кайдани порвіте» виявилась ще гіршою ніж перша.

Якщо перша акція, яка відбулася 6 вересня, хоча й поганенько, з мінімальною кількістю людей і без основних опозиційних сил, проте відбулась, то її «сіквел» 20 вересня закінчився, навіть не почавшись.

Проблеми ті ж: брак людських ресурсів та ігнорування основними опозиційними політичними силами. При цьому, якщо минулого разу організатори пояснювали нестачу людей, а особливо молоді тим фактом, що, мовляв, студентів не відпустили з пар викладачі, то цього разу, коли на акцію не зявились навіть «герої» попередньої акції – активісти таких молодіжних структур, як УНА-УНСО та «Патріот України», зникла навіть ця, остання ілюзія.

Все роз’яснив заступник керівника однієї із структур-учасниць «Національного вибору», який щиро зізнався, що навіть не бачив проекту резолюції – нібито погодженої з усіма організаторами, яку повинно було приймати віче. Відповідно, мало хто з потенційних учасників акції чітко усвідомлював її цілі та що, власне, розуміється під кайданами, які треба рвати.

Рекламні плакати анонсували, що йдеться про питання підвищення цін на хліб та енергоносії, а також скасування доплат до пенсій незахищеним верствам населення, проте назвати навіть ці три пункти міг не кожен націоналіст, який прийшов під стіни «білого дому», а вже пояснити, яким саме чином протестний мітинг в Івано-Франківську може вплинути на ринкові механізми формування ціни не міг пояснити ніхто взагалі.

Автор: Сергій БІЛИЙ