друкувати


Прикарпаття відвідав американський дипломат

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-20 10:00:42

Марк Гартнер, представник економічного відділу Посольства США в Україні, перебуває з ознайомчим візитом на Прикарпатті. Як зазначалося в офіційному листі американської дипмісії на адресу керівництва Івано-Франківського міськвиконкому, метою візиту іноземного дипломата було обговорення економічного розвитку Івано-Франківська, ролі міста як туристичного центру регіону, а також питань інвестиційного клімату міста та розвитку підприємництва.

Виконуючи поставлені цілі пан Гартнер 18 вересня відвідав готельно-відпочинковий комплекс «Буковель», а 19 вересня провів низку зустрічей з керівництвом області та представниками міської влади обласного центру.

В ході зустрічі із заступником Івано-Франківського міського голови Любомиром Слободяном останній розповів іноземцю, яким чином місту вдалося долати негативні чинники світової фінансової кризи. «Одним з факторів, які були визначальними для економічних процесів, - зазначив заступник мера, - є значна кількість підприємців, які складають середній і малий бізнес. Також виконавчим комітетом були проведені заходи щодо створення сприятливого середовища для підприємців. Спільно з США була розроблена програма реформ в економічній галузі задля залучення інвестиційних партнерів. Такий захід дав можливість стримувати рівень виробництва і утримувати робочі місця.  Наразі ми активно працюємо над розвитком інвестиційної зони у Хриплинській промисловій зоні розміщені такі всесвітньовідомі підприємства, як «Електролюкс» і «Тайко-Електронікс».

Пан Гартнер також цікавився ситуацією в деревообробній галузі Прикарпаття, підготовкою прикарпатських спортсменів до участі в олімпійських іграх, партнерських відносин міста Івано-Франківська з американським містом-побратимом Арлінгтоном.

Протягом 20 вересня американець планує вивчити ситуацію щодо впровадження в області міжнародних проектів, що фінансуються з грантів американського Агентства з міжнародного розвитку (USAID).

Автор: Сергій БІЛИЙ