друкувати


В Івано-Франківську збиратимуть макулатуру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-19 05:15:13

100 кілограмів зібраної макулатури допомагають врятувати одне дерево, 1 тонна макулатури дорівнює 4 метрам кубічним деревини, - стверджує керівництво Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому, яке спільно з Європейською асоціацією студентів-медиків “EMSA” та Студентською радою при Івано-Франківському міському голові виступило ініціатором проведення в обласному центрі Прикарпаття загальноміського збору макулатури.

Зі слів голови молодіжного міськвиконкому Ірини Рабарської, збір вторсировини відбуватиметься з 20 по 27 вересня п.р. в рамках цілої серії акцій до Всесвітнього дня боротьби з глобальним потеплінням, який традиційно відзначається 24 вересня. Планується, що участь в ньому візьмуть учні загальноосвітніх шкіл міста та студенти івано-франківських вишів. Виручені від збору кошти буде витрачено на закупівлю зелених саджанців лісових рослин, адже саме ліси є легенями нашої країни та нашої планети загалом і основним поглиначем вуглекислого газу, висока концентрація якого в атмосфері спричиняє глобальне потепління.

За словами пані Рабарської, представники івано-франківських освітніх закладів вже зараз радо сприймають ініціативу проведення акції, а студенти Університету права ім. Короля Данила навіть заявили, що вже зібрали значний обсяг макулатури.

Автор: Сергій БІЛИЙ