друкувати


Звернення Івано-Франківської облради щодо позбавлення звань Героїв України С.Бандери та Р.Шухевича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-19 11:15:16

Президенту України
В. Януковичу

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати обласної ради, глибоко обурені та висловлюємо свій категоричний протест щодо рішення Вищого адміністративного суду про визнання незаконними Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степанові Бандері та Романові Шухевичу звань Героїв України.

Переконані, що прийняття такого ганебного рішення стало можливим внаслідок втрати самостійності системою судочинства, яка змушена виконувати усі політичні замовлення режиму Януковича. Воно є свідомо спланованою акцією проти української державності.

Змушені констатувати, що чинний владний режим розгорнув широкомасштабну війну проти української нації у всіх сферах суспільного життя: духовно-релігійній, мовній, освітньо-культурній, судовій, соціально-економічній.

Степан Бандера та Роман Шухевич були, є і будуть національними героями. Їхні постаті навіки закарбовані у народній пам'яті. Ті ж, хто це заперечує, – каліфи на годину, приречені на забуття. Їхні дії продиктовані страхом перед незламним українським духом, який споконвіку не терпів неволю та знущання, скидаючи рабські кайдани ворогів української державності.

Висловлюючи політичну позицію громади Прикарпаття, ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, звертаємося до Президента України Віктора Януковича з вимогою зупинити судове свавілля, припинити перекручування національної історії, визнати національно-визвольну боротьбу ОУН, УПА та їх провідників Степана Бандери і Романа Шухевича, які послідовно і жертовно торували Україні шлях до Незалежності.

Слава Україні!

Героям слава!

Прийнято на дев’ятій сесії Івано-Франківської обласної ради шостого демократичного скликання 16 вересня 2011 року

Джерело: www.orada.if.ua