друкувати


23 вересня відбудуться заходи з нагоди відзначення Всесвітнього Дня Туризму та Дня Туризму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-16 12:00:12

23 вересня ц.р. у приміщенні Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. І.Франка (вул.Незалежності, 42, м.Івано-Франківськ) відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього Дня Туризму та Дня Туризму в Україні.

У програмі святкування:

- виставка-презентація «Писанкове Прикарпаття» - представлення туристично-рекреаційного потенціалу Івано-Франківської області та регіонів-партнерів (з 10 год до 17 год; офіційне відкриття о 10.30);

- нагородження працівників галузі та святковий концерт за участю художньо-мистецьких колективів (початок о 14 год).

Запрошуємо мешканців та гостей міста Івано-Франківська взяти участь у святкових заходах 23 вересня.

Для довідки: Туристична галузь визначена пріоритетним напрямком соціально-економічного розвитку Івано-Франківщини. В області діє регіональна цільова Програма розвитку туризму на період 2011-2015 рр.

За офіційною статистикою Прикарпаття вже чотири роки поспіль входить у трійку регіонів-лідерів туризму України. Щороку в область приїжджає понад 1 мільйона туристів та гостей. На сьогодні в області функціонують 201 туристично-рекреаційний заклад, в т.ч. 98 готелів; послуги розміщення також надають понад 750 приватних садиб сільського зеленого туризму; туристичні послуги надають більше 100 зі 158 зареєстрованих туроператорів та турагентів; працюють 12 центрів та пунктів туристичної інформації; дозвіл на право здійснення туристичного супроводу отримали більше 40 екскурсоводів та провідників. У першому півріччі 2011 року від діяльності туристичних підприємств до бюджетів всіх рівнів надійшло 28,34 млн грн; за вісім місяців 2011 року в місцеві бюджети поступило понад 0,5 млн грн від сплати туристичного збору.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА